Над 70 тона пестициди ще бъдат предадени за обезвреждане на  територията

...
Над 70 тона пестициди ще бъдат предадени за обезвреждане на  територията
Коментари Харесай

Над 70 тона пестициди ще бъдат предадени за обезвреждане на територията на РИОСВ – Смолян


Над 70 тона пестициди ще бъдат предадени за неутрализиране на  територията на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян. Негодните за приложимост препарати за растителна отбрана ще бъдат извозени от 4 склада на територията на област Смолян. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на работно посещаване в Смолян през днешния ден. На срещата участваха регионалният шеф Недялко Славов и кметът на село Търън Явор Говедаров, които изрекоха големи благодарности към министър Димитров за опцията да се оправят с дългогодишния проблем.

„ Ще ги включим в графика и идващите до 20 дни ще изпратим една от двете френски бригади, които сега са в България, да изземат всичко, да преопаковат и да замине за Франция за неутрализиране. В някои от складовете има арсен, живак, които са извънредно рискови субстанции. Те са водоразтворими и сложни за неутрализиране. Искаме преди да падне сняг да се изчистят и четирите склада във вашата област “, добави министър Емил Димитров.

„ За нас ще бъде осъществена една 40-годишна фантазия. Откакто съм кмет на Търън, всеки ден бленувам това нещо да бъде изхвърлено “, сподели кметът на Търън Явор Говедаров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР